Hodnocení turnaje - PRAGUE HANDBALL CUP 2013 - starší dorostenky

04.04.2013 07:31

Přikládám hodnocení trenéra ...

S pozdravem admi.

 

PRAGUE HANDBALL CUP 2013 - starší dorostenky

Starší dorostenky dosáhly ve dnech 28.3. -1.4. 2013 svého zatím největšího sportovního úspěchu. Zůčastnili jsme se jednoho z největších turnajů v Evropě. V kategorii st. dorek startovalo 23 týmů z 8 evropských zemích a to Dánska, Německa, Francie, Itálie,Slovinska, Chorvatska, Slovenska a Česka. Na začátku turnaje jsem to bral jako dobrou přípravu a ani ve snu mě nenapadlo že můžeme s holkama dokráčet tak daleko, protože jsme se setkali se špičkovými evropskými týmy a netušil jsem jak dopadne naše konfrontace s evropskou házenou. Mám obrovskou radost jak  z předvedené hry tak samozřejmě z umístění. Toto jsou právě ty chvíle kdy se zúročuje dřina z treninků a kolikrát také odříkání si zábavy hlavně o víkendech, kde nám házená mnohdy bere všechen volný čas. Je to pro mne obrovské povzbuzení do další společné práce. Holky působyly na turnaji jako výborná parta také ve chvílích kdy soupeři byli buď srovnatelní nebo lepší než my. Holky dokázaly sílu týmu, kolektivní touhu po vítězství, velkou bojovností a především výbornou obranou, která byla podpořena kvalitnímy výkony brankařek.

V. Pauříková odehrála dobrý turnaj a mnohdy družstvo svými zákroky  držela ve hře. Její výkon určitě nebyl zklamáním.

Druhá brankařka M. Kotíková chytala skvěle celý turnaj a v rozhodujících chvílích tým neskutečně podržela a hlavně v boji o bronz byl její výkon rozhodující pro získání bronzových medailí.

Další hráčkou našeho týmu pro tento turnaj byla K. Slováková, která se především starala o organizování útoku i obrany. Tuto roli zvládla výborně a v rozhodujících chvílích brala střelbu na sebe a byla naší oporou.
Důležitou součástí týmu se stává J. Šustková(98). I přes své mládí se velmi zlepšila v obraně a i v útoku hraje stále lépe. Mnohdy i o čtyři roky starší protihráčky přiváděla svou rychlou kličkou k zoufalství. Jana na tomhle turnaji odehrála velkou část na pozici křídla kde svou roli splnila na jedničku.

Také A. Balážová hrála velmi dobřě. Hlavně v prvních zápasech. Poté ji střelba nevycházela úpně podle představ. Přesto to nevzdávala a bojovala pro družstvo kde uvolňovala jak křídlo tak krásnými přihrávkami na pivota a dokonce se naučila rychle vracet do obrany.
D. Lukšíková hrála na hranici sebeobětování. V obraně byla Dáša a V. Řezáčová absolutně nejlepšími obránci na šestce. Díky jejich blokům se stávala obrana nepropustnou zdí. V útoku tentokrát hrála převážně na pravé spojce, kde ve spolupráci s K. Slovákovou využívala své největší přednosti - výborné kličky v absolutní rychlosti. Díky tomu vsřelila hodně branek a vybojolava s A. Kožuchovou nejvíce sedmiček pro náš tým.
V. Řezáčová hrála svůj životní turnaj z pohledu obranných činností. Pro tým je v obraně nenahraditelná !! V útoku se díky své síle  a bojovnosti dostávala do hodně střeleckých šancí jen škoda že jejich využítí nebylo o malinko vyšší. Pokud na tomhle zapracujem v trénincích, Verča bude komplexní hráčkou s velkou budoucností.
D. Bystřická velmi zlepšila obranu ( přitvrdila). Co se týkalo zakončení většinou z pozice křídla má Dominika stále  lepší a lepší proměňování. Je nejlepší střídající hráčkou, která mnohdy musí naskočit do rozjetého zápasu což nebývá jednoduché, ale Dominika to obdivuhodně zvládá a skoro nechybuje a vždy pomáhá svým výkonem  týmu.
L. Hláváčková hraje velmi dobře. Také hodně zlepšila zpracování míče a následné zakončení bylo skoro bezchybné. Lucka také velmi zlepšila svou hru v obraně a rozhodně svými výkony na turnaji nezklamala. Dostávala více šancí v základní skupině, s jejím výkonem jsem spokojen.

M. Trlidová velmi zlepšila svůj herní projev. Dostávala šanci v základní skupině. Několikrát výborně vybojovala míč a oproti dřívějšku ho také v klidu rozehrála. Monika je rychlostní typ hráčky na kterou je v poslední době spoleh. Odbourala zbytečné chyby a dokáže i kvalitně zakončit rychlý útok. Věřím, že když na sobě bude pracovat v trénincích její čas brzy přijde.
K. Skrálová dostala na turnaji méně herního času, ale dokázala že umí být platnou hráčkou v obraně. V útoku nebylo vše úpně podle našich představ. Bohužel se projevuje velmi častá absence na trenincích. Kamča se musí o svou šanci prát a hlavně co nejvíce trénovat. Věřím, že se dá hodně věcí zlepšit treninkem.
A. Kožuchová - tentokrát jsem si nechal to nejlepší na konec !!! Adriana odehrála celý turnaj fantasticky, jak v obraně, tak v útoku. Její role v družstvu je NENAHRADITELNÁ. Neskutečný počet vybojovaných míčů, přerušování akcí soupeře, osobní bránění nejlepších hráček soupeře a k tomu stihla vybojovat sedmičky a také střílet krásné góly. Je stále pozitivní a usměvavá při hře. Několikrát jsem přemýšlel jak to může fyzicky zvládnout. Její výkon byl excelentní po celý turnaj. Byla naší NEJLEPŠÍ  hráčkou. Smekám a obrovská pochvala.

Na závěr chci poděkovat celému týmu za výborný turnaj. Holky bylo to super zažít s Vámi  tyto okamžiky, kreré jsou největší odměnou naší společné práce.
HOLKY DÍKY !!!
Trenér M. Slovák
Sestava HK VESELÍ NAD MORAVOU:
V.Pauříková, M. Kotíková, D. Lukšíková, A. Balážová, J. Šustková, K. Slováková, A. Kožuchová, L. Hlaváčková, D. Bystřická, M. Trlidová, K. Skrálová, V. Řezáčová, trenéři: M. Slovák, Z. Zimák, masér: J.Janeček.

Průběh turnaje:
zápasy ve skupině :  Veselí - Rodovre Handbold DK             18 : 7
                               Veselí - Bad Vildungen Vipers GER     13 : 12
                               Veselí - Fredesborg Handbold DK         24 : 10
                               Veselí - SSV Bozen  ITA                     21 :  7
                               Veselí - Štart Trenčín  SVK                  9 : 8
                               Veselí - ŽRK Branik     SLO                 15 : 8
                               Veselí - Sokol Vršovice   CZE              12 : 13    (Finalista)
čtvrtfinále  :              Veselí - ŽRK Dugo Selo 55  CRO         16 : 13
semifinále :              Veselí - Ajax Kobenhavn    DK             10 : 13    (Vítěz turnaje)
o 3 místo                 Veselí - Pole Espoir Nimes  FRA         14 : 13