Výsledky z I. ligy starších dorostenek

15.02.2015 23:14

Dorostenky Veselí i bez kanonýrky Balážové vyhrály v Písku .

Veselí nad Moravou – Starší dorostenky Veselí nad Moravou zůstávají v první lize i nadále stoprocentní. Mladé házenkářky potvrdily velmi dobrou formu i na palubovce Písku, kde zvítězily rozdílem pěti branek 26:21 a se šesti body se usadily v čele tabulky. 
„Zatím můžeme být spokojení. Holky příjemně překvapují. Jsem rád, že se družstvo semklo a i přes některé kritiky, že všechno děláme špatně, se nám docela daří. Výsledky nám dávají chuť do další práce,“ prohlásil kouč HK Veselí nad Moravou Miroslav Slovák. 
Slovácký celek o své zasloužené výhře rozhodl hned v úvodu střetnutí, když Jihočeškám odskočil na rozdíl několika branek, navíc v prvních osmi minutách neinkasoval. „Fantastická obrana byla podpořená vynikající brankářkou Janou Vašulkovou,“ chválil defenzivu veselský kouč, který se musel v Písku obejít bez zraněné kanonýrky Anny Balážové. Mládežnická reprezentantka si na tréninku poranila vazy v kotníku a zápas vynechala. V příštím zápase s Olomoucí ovšem mladá střelkyně již nastoupí. 
Mladé Veselanky dokázaly jednu z klíčových hráček nahradit. Hostující hráčky zdobilo na hřišti Sokola kromě házenkářského umu i nesmírné odhodlání. „Nikdy jsem neviděl, aby se holky s takovou energií a zápalem takto vrhaly na palubovku a skákaly pro míč,“ uvedl Slovák. „Děvčata po celé utkání neskutečně bojovaly a dřely,“ přidal. 
Balážovou nahradily Melichárková se Smetkovou a Klempířovou. „Tuto trojici jsem na jejím postu pravidelně točil,“ řekl Slovák.
V ofenzivě se dařilo hlavně Melichárkové, Smetková s Klempířovou zase byly nesmírně platné při obranné práci, když dokázaly pokrýt nejlepší hráčku soupeře. Skvělé výkony ale podaly i Lukšíková, Kožuchová a Soldánová. „Zhlédl jsem několik videí a jsem moc rád, že jsme Písek nepustili do obávaných trháků. Kromě dvou rychlých protiútoků holky téměř bezchybně plnily mé pokyny,“ pronesl Slovák. 
Jihomoravanky i v oslabené sestavě těžký duel s přehledem zvládly, když v Písku v pohodě zvítězily 26:21. „Výhra je o to cennější, že holky nebyly zdravotně stoprocentně fit. Přesto ukázaly svoji sílu a podaly velmi dobrý výkon,“ uvedl Slovák. 
Jeho tým si neustále udržoval pěti až sedmibrankový náskok. Domácí Písek se soupeři nejblíže přiblížil na rozdíl čtyř gólů. „Nebyl tam ani jeden vypjatý okamžik,“ připomněl hostující kouč. 
Mladé Veselanky si tak po Slavii Praha a Mostu připsaly skalp dalšího soupeře z Čech. Neporazitelnost chce slovácký celek uhájit i doma proti favorizované Olomouci.