Národní finále Novinářského Kalamáře zná své vítěze a my jsme byli u toho .

07.06.2013 00:10

Výborná spolupráce ZŠ Hutník a házenkářského klubu HK Veselí nad Moravou opět potvrdila správnost tohoto dlouholetého projektu pro děti , které mají chuť sportovat.

Naše mladé talentované házenkářky – žákyně  ZŠ Hutník ve Veselí nad Moravou vybojovaly krásnou stříbrnou medaili v národním finále Novinářského kalamáře – projekt ČSH – pro hledání házenkářských talentů a nových dětí pro házenou ve školním věku – viz . část článku ze stránek ČSH Praha .

 

Národní finále Novinářského kalamáře zná své vítěze

Koncem minulého týden se v Karviné uskutečnilo finálové klání Novinářského kalamáře. Turnaj žáků 5. – 7. Tříd základních škol z celé České republiky zná své „Mistry“. Výsledky turnaje v článku.

V hale Kovony se střetla dívčí družstva v základní skupině systémem každý s každým. V neděli pak první trojice bojovala ve finálové hale STARS o medailové příčky, zbylá družstva pak opět v hale Kovony o 4. - 6. místo.  

 Po základní skupině postoupila do medailového klání děvčata ze ZŠ Křiby - Zlín, ZŠ Zubří a ZŠ Hutník Veselí nad Moravou. "Pouze" ve skupině o umístění tak bojovala družstva 31. ZŠ, které nakonec obsadilo 4. příčku, ZŠ Masarykova Velká Bystřice (5.místo) a ZŠ Velké Meziříčí.

Družstvo ZŠ Křiby - Zlín si udrželo neporazitelnost v celém turnaji a zaslouženě obhájilo zlaté medaile z loňského ročníku. ZŠ Hutník Veselí nad Moravou dokázalo děvčatům ze  Zubří oplatit porážku ze základní skupiny a získalo tak stříbro.

Nejlepší hráčkou turnaje se stala Alžběta Klimešová z vítězného družstva ZŠ Hutník Veselí nad Moravou. Nejlepší brankářkou byla oceněna Michaela Polášková ze ZŠ Zubří. S celkovým počtem třiceti nastřílených branek se stala nejlepší střelkyní letošního ročníku Novinářského kalamáře Kristýna Křiťánová z 31. ZŠ Plzeň.

 

Výsledky Novinářského Kalamáře 2013

Velké Meziříčí : Veselí nad Moravou  1:15 (1:9)

Veselí nad Moravou : 31. ZŠ Plzeň   11:10  (6:3)

Veselí nad Moravou : Velká Bystřice 18:7   (9:3)

Veselí nad Moravou : Křiby - Zlín    8:16 (5:10)

Zubří : Veselí nad Moravou          17:14 (7:6)

ZŠ Křiby – Zlín : Veselí nad Moravou 12:16 (6:11)

Zubří : Veselí nad Moravou            9:13 (4:8)