Přejeme všem našim příznivcům hodně zdraví,štěstí,rodinné i pracovní pohody v roce 2014.

01.01.2014 13:24

Naše úspěchy i neúspěchy všech pro náš klub v dost hektickém roce 2013.

Největším problémem rekonstrukce sportovní haly ve Veselí nad Moravou . V podstatě jsme dočasně přišli o střechu nad hlavou a nebylo to právě lehké zajistit dostatečné množství prostoru na tréninkové jednotky  pro všechny kategorie na zimní období , zajištění soutěže a domácích tradičních turnajů . Všem děkujeme za pochopení i když se nám některé akce nepodařilo zvládnout podle našich představ.

 

Výhody - hráčky se od nejmenších naučily společně cestovat na tréninky vlakem ,utužuje se kolektiv.

 

Nevýhody -      každý trénink i mistrovské utkání v jiném prostředí ,v případě pozdějšího příchodu ze školy domů – nestíhá se odjezd - častější neúčast na tréninku , pozdější návraty z tréninku domů.

 

Mini – žačky – Jihomoravský kraj

Tým se v současné době teprve tvoří zatím formou sportovních kroužků na školách s ohledem na vzniklou situaci s rekonstrukcí haly a dojíždění na různé sportovní haly a tělocvičny. Pevně věříme , že po ustálení tréninkových jednotek opět jen ve Veselí nad Moravou se tato kategorie plně rozvine.

 

Mladší žačky – Jihomoravská liga

V soutěži po podzimní části 2013/ 2014 postoupily o jeden stupínek nahoru oproti herní sezóně 2012/2013 a přes zimu se drží na 4. místě .Pro tým , který hledá od mini-žaček stálou brankařku úctyhodný výkon. Zdá se ,že ji konečně objevily v usměvavé , ale především v učenlivé a nebojácné Dence Fabiánové , kterou do týmu přivedla Kačka Hůsková . Branku pravidelně hájí teprve od září a hráčky si pomalu začínají zvykat , že je na ní spolehnutí . Několikrát jim to dokázala nejen při mistrovských utkání , ale i při turnajích . Cílem týmu umístění v soutěži do třetího místa a získat ještě i nějakou medaili na některém z turnajů , které pro ně mají trenéři připravené , aby se mohly zdokonalit v házenkářském umění.

 

Umístění na turnajích:

2012/2013 – Švédsko město Lund – třetí místo mezi týmy ze severní a západní Evropy.

leden 2013 – Velká nad Veličkou – páté místo

duben 2013 – Prague Handball Cup 2013 turnaj světové úrovně předposlední ve finálové skupině B

květen 2013 – Plzeň Memoriál Karla Šulce – třetí místo mezi týmy z celé ČR

srpen 2013 – Sarius Cup Prešov – třetí místo mezi týmy z východní a jižní Evropy

                      nominace do Allstar Teamu – Hůsková/Janoušková

listopad 2013 - Memoriál Milana Příhonského – sedmé místo – pouze o dvě branky utekl postup do finálové skupiny mezi první čtyřku

 

Starší žačky – Jihomoravská liga

V soutěži drží svůj standart a zazimovaly se na druhém místě ,tak jako v herní sezóně 2012/2013 i přes zdravotní hendikep brankařky Žákové , kterou statečně nahradila na postu v brance Jochová .

Tým opustily dvě hráčky ,které postoupily mezi dorostenky - Hlúpíková / Klempířová . Nahradily je nové hráčky Kubešová / Kutrová . Po ukončení podzimní části herní sezóny proběhl výběr do reprezentace 15letých hráček a velkou naději podle dosažených výsledků jak v soutěži , tak při vstupních testech na výběru má Sabina Kutálková . Výsledky se dozvíme v lednu 2014 – držíme palce , ať to vyjde.

Cílem týmu umístění v soutěži do třetího místa . Postupové  místo v baráži do ŽL se letos nepodařilo vybojovat . Vždycky se nedaří a určitě to zkusíme příští herní sezónu . Základ družstva tvoří hráčky r. 2000 a tak mají možnost vybojovat si účast v ŽL ještě další rok.

 

Umístění na turnajích:

2012/2013 – Švédsko město Lund – třetí místo mezi týmy ze severní a západní Evropy

leden 2013 – Velké Meziříčí – první místo

únor  2013 – Velká nad Veličkou – čtvrté místo

duben 2013 – Prague Handball Cup 2013 turnaj světové úrovně – první místo ve finálové skupině B

srpen 2013 – Sarius Cup Prešov – první místo mezi týmy z východní a jižní Evropy

                      nominace do Allstar Teamu – Žáková / Klimešová K.

prosinec 2013 – Zlatá Vánoční Šerpa – čtvrté místo

 

Starší dorostenky 

V soutěži obsadily první místo a po 16 letech vybojovaly pro HK Veselí nad Moravou postup do nejvyšší soutěže starších dorostenek – I. ligu . Změnou herního systému ČSH musely tento úspěch na podzim zopakovat znovu a nezklamaly . Opět ve své skupině obsadily první místo tzn. přímý postup do I. ligy starších dorostenek .

Čtyři hráčky ve výběru reprezentace do 18 let – Balážová / Kožuchová / Lukšíková / Šustková

Tým opustila brankařka Pauříková ,která byla nejstarší a v současné době chytá za ženy v Kunovicích .Nahradila jí Lekešová z Vlčnova a byla to trefa do černého – obrovská pomoc pro tým – brankařka pro I.ligu . Předčasně opustila tým hráčka Šustková . S jejím náhlým odchodem se tým vyrovnal snadno a rychle. Důkazem jsou poslední čtyři utkání ,kterých se již neúčastnila , přesto se třikrát vyhrálo a jednou prohrálo pouze s favoritem soutěže se Zlínem o dvě branky. Jedinou černou kaňkou na předčasném odchodu výše jmenované hráčky je to, že se jí navždy zavřely dveře do herního světa dorostu , kde se mohla prezentovat tři roky a už jí nezbývá než si tvrdě vybojovat své místo mezi dospělými . My jí v tom držíme palce , aby to zvládla , když si tuto cestu vybrala.

 

Umístění na turnajích :

duben 2013 – Prague Handball Cup 2013 turnaj světové úrovně –  třetí místo ve finálové skupině A

srpen 2013 – Sarius Cup Prešov – první místo mezi týmy z východní a jižní Evropy